ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΩΝ

Nice Social Bookmark

Facebook TwitterLinkedin

Ηθική του TAEKWON-DO

Όπως σε όλες τις πολεμικές τέχνες, η ηθική έχει μεγάλη σημασία. Κάποιος μπορεί να δει την ατομική ηθική, να συμπεριφέρεται σωστά στον άνθρωπο ή να κοιτάξει την κοινωνική ηθική, ως μέρος ενός συνόλου.

Η ηθική βασικά βασίζεται σε ένα σημείο, τη διαφορά μεταξύ «καλού» και «κακού». Εξασκούμαστε στο taekwondo, που συχνά θεωρείται ως επιθετικό άθλημα, αλλά αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να είμαστε επιθετικοί; Θέλουμε να είμαστε επιθετικοί; Η απάντηση είναι όχι!

Φοράμε προστατευτικά, γιατί δεν θέλουμε να τραυματιστεί κάποιος, ούτε θέλουμε να τραυματιστούμε. Το Taekwondo δεν είναι καταστροφικό και επιθετικό άθλημα, αλλά αθλητικό. Όπως το βλέπω, η συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό δεν είναι να βλάψετε τον αντίπαλό σας, αλλά να δοκιμάσετε τη δύναμή σας, τόσο με σωματικό όσο και με νοητικό τρόπο.

Οι μαθητές Taekwondo μπορούν να βελτιωθούν σωματικά και διανοητικά με την προπόνηση. Ο τελικός στόχος είναι η επίτευξη αρμονίας με τη φύση και τον εαυτό μας. Η ισορροπία επιτυγχάνεται ελέγχοντας τόσο τις κακές όσο και τις καλές δυνάμεις (Γιν εναντίον Γιανγκ): Ένας αληθινός μαθητής Taekwondo ξέρει πώς να συμπεριφέρεται σε όλες τις καταστάσεις.

Κατά τη γνώμη μου, το Taekwondo (και υποθέτω ότι ισχύει για κάθε πολεμική τέχνη) δεν είναι μόνο ένας τρόπος βελτίωσης των δεξιοτήτων αυτοάμυνας, αλλά είναι ένας τρόπος ζωής. Η εξάσκηση του Taekwondo δίνει στον μαθητή περισσότερη αυτοπεποίθηση, αλλά αυτό δεν πρέπει να οδηγήσει σε μια ψευδή αίσθηση ανωτερότητας.

Κώδικας τιμής HwaRang

Λόγω του στρατιωτικού υποβάθρου, υπάρχει ένας γενικός κώδικας. Αυτοί οι κωδικοί αντικατοπτρίζονται στις λεγόμενες «Εντολές του σύγχρονου Taekwondo» και επηρεάζονται έντονα από τον Βουδισμό. Αυτές οι εντολές επηρεάζονται από τον κώδικα τιμής του HwaRang Do:

Υπηρετήστε τον κύριό σας με πίστη

Υπηρετήστε τους γονείς σας με φιλική ευλάβεια

Εμπιστευτείτε τους φίλους σας

Ποτέ μην υποχωρήσετε από μια μάχη

Οι εντολές του Taekwondo χρησιμοποιούνται ως οδηγός για την ηθική ανάπτυξη των μαθητών και της τέχνης. Κανένας μαθητής που δεν κατανοεί πλήρως αυτά τα δόγματα δεν μπορεί ποτέ να ελπίζει να κυριαρχήσει στην πραγματική ουσία της τέχνης.

Εντολές του σύγχρονου Taekwondo:

Πίστη στη χώρα σας

Σεβασμός στους γονείς σας

Πίστη στον σύζυγό σας

Σεβασμός στους αδελφούς και αδελφές σας

Πίστη στους φίλους σας

Σεβασμός στους μεγαλύτερους

Σεβασμός στον δάσκαλό σας

Αδάμαστο πνεύμα

Πίστη στο σχολείο σας

Τελειώστε αυτό που ξεκινάτε

EasyCookieInfo