ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΩΝ

Nice Social Bookmark

Facebook TwitterLinkedin

Σύστημα κατάταξης

Στο Taekwon-Do, η ανάπτυξη χαρακτήρων, το σθένος, η επιμονή και η τεχνική βαθμολογούνται καθώς και η ατομική ικανότητα. Η βαθμολογική κλίμακα χωρίζεται σε δεκαεννέα τάξεις - 10 βαθμούς (Kups) και εννέα βαθμούς (Dans.) Η πρώτη ξεκινά με τη 10η τάξη (Kup) τη χαμηλότερη και τελειώνει στην πρώτη τάξη. Οι βαθμοί ξεκινούν με τον πρώτο βαθμό (Dan) και τελειώνουν με τον τελικό, ένατο βαθμό.

Φυσικά, υπάρχει κάποια σημασία στο σύστημα αρίθμησης. ,Για τα Dan,  ο αριθμός 9 δεν είναι μόνο ο υψηλότερος των μονοψήφιων αριθμών, αλλά και ο αριθμός 3 πολλαπλασιασμένος επί 3. Στην Ανατολή, το 3 είναι ο πιο αξιόλογος από όλους τους αριθμούς. Ο κινεζικός χαρακτήρας που αντιπροσωπεύει το 3 συμβολίζει: Η άνω γραμμή τον ουρανό, η μεσαία γραμμή τους θνητούς και η κάτω γραμμή τη γη. Όταν το νούμερο τρία πολλαπλασιάζεται με τον εαυτό του, η εξίσωση είναι εννέα, το υψηλότερο του υψηλού. Ως εκ τούτου, ο ένατος βαθμός είναι ο υψηλότερος από τους βαθμούς υψηλού επιπέδου. Είναι επίσης ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι όταν ο αριθμός 9 πολλαπλασιάζεται με οποιονδήποτε άλλο μονοψήφιο αριθμό και τα προκύπτοντα στοιχεία προστίθενται μαζί, η απάντηση ισούται πάντα με 9, δηλ. 9 × 1 = 9. 9 × 2 = 18, 1 + 8 = 9 και ούτω καθεξής έως 9 × 9 = 81, 8 + 1 = 9. Δεδομένου ότι αυτός είναι ο μοναδικός μονοψήφιος αριθμός που έχει αυτήν την ιδιότητα, δείχνει πάλι τον αριθμό 9 ως τον πιο θετικό αριθμό. Με τη χρήση του αριθμού 3, οι βαθμοί χωρίζονται περαιτέρω σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Πρώτο έως τρίτο βαθμό θεωρείται το αρχικό στάδιο της μαύρης ζώνης. Οι μαθητές εξακολουθούν να είναι αρχάριοι σε σύγκριση με τους υψηλότερους βαθμούς. Στον τέταρτο, ο μαθητής διασχίζει το κατώφλι της εφηβείας και εισέρχεται στην τάξη των εμπειρογνωμόνων. Το έβδομο έως το ένατο αποτελείται από δασκάλους Taekwon-Do - την ελίτ που κατανοεί πλήρως όλες τις λεπτομέρειες του Taekwon-Do, πνευματικής και σωματικής.

Υπάρχει ίσως ένα ερώτημα που απομένει. Γιατί να ξεκινήσετε με το χαμηλότερο από τα διψήφια ψηφία, «10» γιατί να μην ξεκινήσετε με τον χαμηλότερο μονοψήφιο αριθμό και να προχωρήσετε από την πρώτη τάξη στην ένατη τάξη και στη συνέχεια να ξεκινήσετε ξανά για τα Dan; Αν και θα ήταν σίγουρα πιο λογικό, το αριθμητικό σύστημα 10 έως 1 και 1 έως 10 στην Ανατολή είναι αιώνιο. Θα ήταν αδύνατο, αν όχι καν λίγο ατελές, να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε μια πρακτική που μεταφέρεται ακόμη και στα παιδικά παιχνίδια. Ίσως υπήρχε ένας αρχικός λογικός λόγος γι 'αυτό: ωστόσο, φαίνεται να έχει χαθεί στην αρχαιότητα. Εν πάση περιπτώσει, ο αριθμός "10" είναι ο χαμηλότερος υπάρχων διψήφιος αριθμός: κατά συνέπεια, ένας αρχάριος πρέπει να ξεκινήσει σε αυτόν τον αριθμό αντί για 11 ή 12 που είναι αριθμητικά υψηλότερος.

EasyCookieInfo